Stem på Årets Idrettsnavn 2023!

Golf har aldri gått til topps i Norge før. Men Viktor Hovland har fått mange stemmer de siste årene. Men du kan velge fritt! FOTO: Astrid Pedersen / NTB

Tiden er kommet for å kåre Årets Idrettsnavn for 2023. Dette er en tradisjonsrik avstemning som sportsjournalistene i Norge har stått for siden 1948.

Vi kårer bare en vinner, uavhengig av kjønn og idrett. Man kan stemme på enkeltperson eller lag. Vedkommende får sportsjournalistenes statuett.

Nytt av året er at avstemningen skjer via skjemaet under. Du fyller inn din egen epost-adresse og navn på utøveren eller laget du vil gi din stemme.

Idrettsåret 2023 gjenspeiler det samme som de siste årene, Norge har aldri hatt flere verdensstjerner i store globale idretter.

Men vi ønsker også bredde i stemmegivningen, så hvis det er kandidater i mindre idretter, er de velkomne. Og husk: Paraidretten er likestilt.

Vi legger ingen føringer, det er kunnskap nok der ute til å finne verdige navn utover storfavoritter som Erling Braut Haaland, Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm og Viktor Hovland, for å nevne noen. Norge er også fortsatt verdens beste vinteridrettsnasjon, men hvordan rangere alle disse?

Vi vet det også er internasjonal interesse om hvilket navn som vil toppe listene i Norge.

Historikken og tidligere vinnere, finner du her:

https://no.wikipedia.org/wiki/Sportsjournalistenes_statuett

Alle som gir sin stemme er med i trekningen om en liten oppmerksomhet. Gi din stemme innen 3. desember!

Lykke til!

Hilsen NSF.styret