Bachner og Lio til Sportskonferansen i Bergen

Håndballpresident Kåre Geir Lio blir med på debatten om sportsvasking i Bergen. Her sammen med Ingvild Kristiansen Bakkerud. FOTO: Beate Oma Dahl / NTB

Journalist og forfatter Noa Bachner har fått strålende anmeldelser for sin bok om svensk fotball: Den siste utposten

 Her skriver Expressen-reporteren om Allsvenskan; 

 En håpløs liga uten penger og stjerner? Eller den siste sjelefylte utposten til en sport på veien mot avgrunnen?

 For Noa Bachner er svaret åpenbart: Vi tapte kanskje på banen, men vi utklasset alle i kunsten å skape meningsfylt fotball.

 Den siste utposten er historien om hvordan svenske supportere dannet en folkebevegelse som gjorde motstand mot den moderne fotballen. Om medlemsdemokrati og en følelse av autentisitet som mange i andre fotballnasjoner sørger over å ha mistet.

 På Sportskonferansen på Media City Bergen 1. februar tar Bachner plass i panelet som skal diskutere den neste bølgen med sportsvasking, sammen med fotballpresident Lise Klaveness og håndballpresident Kåre Geir Lio. Ordstyrer er TV 2s Trine Melheim Næss.

 

Påmeldingen er åpen frem til 31. januar, og medlemmer i Sportsjournalistforbundet får både konferansen (0930-1630) og Awards (fra klokken 19 på Ole Bull scene) til sterkt rabatterte priser. På prisutdelingen i kvelden hylles det beste fra norsk sportsjournalistikk i 2023 når det kåres vinneren i ni ulike klasser. 

 Link til påmelding: 

 https://app.checkin.no/event/59206